Martijn vd Walle wint streetfoodwedstrijd om de 23e VZKUnileverfoodsolutionsbokaal
Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks die dit jaar werd gehouden in “Grand hotel Ter Duin” in Burgh-Haamstede streden 8 Zeeuwse koks om de titel. De eerste prijs is dit jaar voor Martijn vd walle van restaurant de Visbar in Domburg, tweede werd Wim van Dalen van Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede de derde plaats was voor Femke Saman van Hotel Akershoek in Ouddorp.
De koks moesten in 45 minuten een Streetfood gerecht in tweevoud presenteren die ze a la minute moesten bereidden. Er was een kleine winkel gecreëerd waar de deelnemers konden shoppen en de benodigdheden konden pakken. Er was een keur aan vis en vleesproducten, groenten, pasta’s, paddenstoelen en smaakmakers.
Ook moest er een begeleidende alcoholvrije cocktail bij worden gemaakt door de deelnemers deze moest wel een aanvulling zijn op het gerecht.
De smaak voor beste cocktail was gemaakt door Rouven Bohg van restaurant de Stelleplas in Heinkenszand.

Zoals altijd was er veel creativiteit terug te vinden in de gerechten. De koks konden o.a. punten scoren met de originaliteit, smaak en de opmaak.
Martijn vd Walle had een gepofte zoete aardappel met beef rendang en af gegarneerd met rijstkroepoek jalapeno peper enoki paddenstoel, koriander en limoenblad. Het drankje was op basis van yuzu ,kruidnagel gember, suiker en kafirblad.
Wim van Dalen is zo langzamerhand de Joop Zoetemelk van de vereniging hij is wederom net als vorig jaar namelijk als tweede geëindigd. Hij maakte een wrap met little gems, spaghetti-groenten gebakken bavette creme fraiche chimi churri style quinoa en tempura van ansjovis. Het begeleidend drankje was een black-tonic op basis van cold drip indonesian-koffie en fever tree mediterranean tonic.
Femke Saman had zich op het laatste moment nog aangemeld, ze maakte een gefrituurde papadum met pittige gamba en een salade van groenten. Haar begeleidend drankje was ananas limoensap.

De jury bestond deze keer uit Willian de Geus van de heeren Willems, Pascal van Loon van Unilever en Fabian van Himschoot van restaurant Bottles.
Deze wedstrijd was een enorm succes en zal zeker volgend jaar weer doorgaan met een ander thema.