Scalda team

Docententeam koksopleidingen Scalda

Sinds 2011 is het docententeam van de Koksopleidingen van Scalda betrokken bij de Vereniging Zeeuwse Koks. Op dit moment bestaat het team uit Michiel Hardy, Mark Meeuwisse, Stefan Harthoorn, Edwin de Smet, Sam Samual, Donald Temmerman en René Colijn. Stuk voor stuk gepassioneerde en zeer betrokken docenten. Het docententeam wordt ondersteund en versterkt door BBL-stagiair Lou-Jun Dong.

Het doel van dit docententeam is om studenten op te leiden tot ambachtelijke vakbekwame koks. Klaar om te starten in de horeca. Studenten uitdagen om een juiste beroepshouding aan te nemen en motiveren door verantwoordelijkheid en eigenaarschap te ontwikkelen. En daarnaast wordt van de studenten verwacht dat ze gemotiveerd zijn en open staan voor talentontwikkeling.
Het docententeam staat voor kwalitatief en ambachtelijk praktijkonderwijs. Dat is niet alleen voor sterren- of foodtruckniveau maar juist representatief voor de gemiddelde restaurantkeuken. Op deze manier wordt er onderwijs aangeboden dat aansluit bij de beroepsgroep van nu. Het verband tussen praktijk en theorie is voelbaar door de hele opleiding.

Mede door onderdeel te zijn van de Vereniging Zeeuwse Koks is het mogelijk om het verband tussen praktijk en theorie in de opleiding op hoog niveau te houden. Van elkaar leren, elkaar op hoogte houden van innovaties in het vakgebied, elkaar helpen bij vraagstukken of simpelweg even inhoudelijk contact hebben.

Dit netwerk draagt bij aan een duurzame samenwerking tussen horecabedrijven en onderwijs én dat is belangrijker dan ooit voor ons mooie ambacht.