wedstrijd om VZKUnileverfoodsolutionsbokaal 20 maart 2017

Beste leden,

Wij zijn weer druk bezig geweest om de wedstrijd om de VZKUnileverfoodsolutionsbokaal te organiseren.
Het thema dit jaar is, STREETFOOD met een begeleidend drankje, in samenwerking met de Sligro en Unilever foodsolutions.
De wedstrijd zal plaatsvinden op 20 Maart 2017 van 10:00 uur tot 14:30 uur in de Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede.

Het gerecht dat gemaakt moet worden dient binnen 45 minuten ter plaatse te worden bereid, ben je niet klaar met je gerecht, wordt hetgeen gejureerd wat er klaar is.

Alleen materiaal om je gerecht te bereiden mag worden meegenomen, dus geen ingrediënten deze worden ter plaatse aangeleverd.

Het gerecht moet in tweevoud worden gemaakt, voor de deskundige Jury en voor de showtafel. Hetgeen dat na 45 minuten op de werktafel klaar ligt wordt gejureerd. De taak van de jury is dan om te controleren of alles aanwezig is en natuurlijk op de juiste gaarheid, smaak, etc. Zoals beschreven in het juryrapport.

Het is de bedoeling dat iedere kandidaat ook een ingrediëntenlijst en een beschrijving van het gerecht meegeeft bij het presenteren aan de jury. Uiteraard is het toegestaan deze lijst en beschrijving vooraf al klaar te hebben liggen.
Het drankje mag je thuis maken, hiervoor zijn geen ingrediënten aanwezig. De presentatie is in een beker die door het bestuur wordt uitgereikt, welke voor ieder identiek is. Het drankje wordt alleen op smaak gecontroleerd, dus niet op presentatie en dient ook op smaak te passen bij het gerecht.
Voor het drankje/ sapje zijn verder geen eisen, het mag warm/koud, zoet/ zuur/ bitter/ zout zijn, wel dient deze non-alcoholisch te zijn.

In de bijlage, onderaan de ingrediëntenlijst, is ook een lijst gegeven die aangeeft in/op welk materiaal het gerecht mag worden gepresenteerd.

De lijst met ingrediënten dient een week van te voren (uiterlijk 12 maart) bekent zijn bij het bestuur (doorgeven via mail), zodat we alles op tijd kunnen bestellen.
Bij aanvang van de wedstrijd staat dan een krat klaar met jouw producten, dus zorg ervoor dat je lijst compleet is.

Je kunt al opgeven!!! Doe dit bij de bestuursleden of via de mail.

We streven er naar om minimaal 15 leden te laten deelnemen aan de wedstrijd .
Als we niet aan dit aantal komen kunnen er deelnemers van buiten de vereniging meedoen, zodat we toch aan dit aantal kunnen komen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur VZK

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.