verslag workshop chocolade

Op maandag 18 januari hebben we een workshop gehad bij Zeeuws ministerie van chocolade & culinaire zaken.

En zijn we het nieuwe jaar gelijk heel zoet begon.

Met een uitleg door Chocolatier Marco Adriaanse die ons zijn winkel heeft laten zien.

Over welke chocolade hij gebruiktĀ  wat voor al de chocolade van callebaut is en wat voor ander soorten er nog meer zijn en wat hier de smaken van zijn .

Toen zijn we de chocolaterie in gegaan en kregen we de uitleg van de vormen en de mallen dien zijn gemaakt van polycarbonaat .

En waar op gelet moet worden bij het gieten van de chocolade zo dat er geen luchtbellen meer in je vorm zitten want dit is niet goed voor je bonbon.

Het kleuren van de vormen en met printen van ons eigen VZK logo op een bonbon hoe dit te werk gaat met printen met voedselprint op cacaoboterpapier.

Waar we toen verschillende manieren van decoreren werden voorgedaan waarna we deze zelf ook hebben mogen toepassen op de vormen.

En toen was het tijd om de vorm te gaan vullen met chocolade wat nog niet zo makkelijk is als het lijkt, maar wat iedereen goed af ging met het vullen en toen leggen en trillen van de mallen.

En dan even de chocoladen laten hard worden en dan nog een keer vullen en weer als er uit en dan even in de koelkast hard laten woorden.

Nu was het tijd voor het vullen met een framboosvulling en een 5 spicesroom vulling.

En toen moesten ze nog dicht gemaakt worden door het dicht te strijken met chocolade en toen moesten ze nog heel even staan en waren ze goed en konden ze uit de vorm worden gehaald en waren ze klaar om verpakt te worden was een zeer informatieve middag20160118_160813 20160118_154201

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.