twee winnaars bij de wedstrijd om de VZKUnileverfoodsolutionsbokaal 2015

image_00061Corjan Hoogerheide en Marco Adriaanse delen samen de winst bij de 21e editie van de kookwedstrijd om de VZKUnileverfoodsolutionsbokaal
Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks die dit jaar wederom gehouden werd in de Sligrovestiging te Vlissingen streden 11 Zeeuwse koks om de titel. De eerste prijs is dit jaar voor Corjan Hoogerheide restaurant in den Struyskelder uit Veere en Marco Adriaanse restaurant Peper & Zout uit Middelburg. Zij delen samen deze prijs nadat de jury een gelijk aantal punten had verdeeld. Ze versloegen op enkele punten na de winnaar van vorig jaar Wim van Dalen van Steakhouse ’t Genot uit Zierikzee. Het thema dit jaar was “Surf & Turf met voorjaarsgroenten anno 2015″.
De koks moesten in 45 minuten een hoofdgerecht met vis en vlees op twee borden presenteren die ze a la minute moesten bereidden. Er was een kleine winkel gecreëerd waar de deelnemers konden shoppen en de benodigdheden konden pakken. Er was bij het vlees oa ribeye, kalfsentrecote, diamanthaas beschikbaar en bij het vis zeebaars, zeewolf, tonijn en verschillende soorten schaal en schelpdieren.
Zoals altijd was er veel creativiteit terug te vinden in de gerechten. De koks konden o.a. punten scoren met de originaliteit, smaak en de opmaak.
Corjan hoogerheide had een creatie gemaakt van : gegrilde haan en cocuille, gebakken lamshaas en tartaar van mesheft. Gestoofde bosui, gegrilde, gekookte en gefrituurde Anabel aardappel, gegrilde min venkel en cogolles, gestoofde zilver ui en mini boswortel, saus van citroen-thijm, af gegarneerd met tempura van mint en citroenthijm blaadjes, viooltjes en boragekers
Marco Adriaanse had de volgende creatie gemaakt : tataki van tonijn, orieëntal van kalfsentrecote, atjar van voorjaarsgroenten, crème fraîche met mierikswortel en mayo van koriander & look
De jury bestond deze keer uit Mart Scherp van restaurant Scherp, Pascal van Loon van Unilever en PZC culinair recensent Frank Balkenende.
Er was veel belangstelling van buitenaf in de Sligro om al het lekkers te bewonderen. .
Wegens grote belangstelling en succes zal waarschijnlijk volgend jaar weer de Sligro Vlissingen het podium zijn voor de jaarlijkse kookwedstrijd.

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.