verslag ledenvergadering op SS Rotterdam

Reisje met Apollo en HAL

Dinsdag 25 november stonden we met 13 man en 1 vrouw gereed voor een bezichtiging, proeverij en presentatie in de keuken van Apollo.
Apollo is de culinaire smaakmakerlijn voor de Horeca van Jadico specerijen en kruiden in Rotterdam.

Na ontvangst met koffie en een korte film over het bedrijf startte de rondleiding door de “ruimte” waar al de specerijen van over de hele wereld binnen komen, opgeslagen en gemengd worden naar eigen recept of voor de retailmarkt bv een battermix voor borrelnootjes of voor aardappelproducten.
Het is verrassend om te zien dat ieder bedrijf toch weer zijn eigen manier van werken heeft en machines heeft laten ontwikkelen die speciaal naar hun wensen gemaakt zijn. Toch nog stiekem veel handwerk, inpakken, afwegen, stikkeren en proeven.

Frans Bon, kok en culinair adviseur bij Apollo liet ons een keur aan gerechtjes proeven, in tempurabeslag gefrituurde tonijn met oa. wasabikruiden, tomatensoep verrijkt met Apollo-smaakjes, hertenfilet met wildkruiden en jus met chocolade en kipfilet uit de wok met oosterse smaken.
Een unanieme constatering was dat de “kant en klare” smaken steeds beter worden en een steeds minder kunstmatige smaak hebben, mede door de regelgeving en het gebruik van betere grondstoffen.
Master of Creations! Bedankt voor de leerzame middag, gastvrijheid en de gevulde tas.

Zo! Nu naar het Katendrechtshoofd voor de jaarlijkse ledenvergadering op het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn, de SS Rotterdam.

De vergaderhamer lag klaar in de Lidozaal waar de agendapunten in ongedwongen sfeer werden weggewerkt.
Nog een paar groepfoto’s op het achterdek voor het nageslacht, een rondleiding door het kombuis en een hapje en drankje om de terugweg naar “het Zeeuwse” weer aan te kunnen.

In het VZK-logboek kunnen we weer een gezellige en leerzame dag noteren, op naar het volgende (lente)uitje

Corjan Hoogerheide

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.