appel

Gezond.nl

Langzaam maar zeker is er toch een verandering in het eetpatroon aan het komen,
de “echte” smaken van vroeger willen we graag weer terug.

Maar of de jeugd die smaak nu ook nog herinnerd? We spreken niet voor niets over “vergeten groenten” en over “Old school” stoof gerechten.
Hoe komt het nu dat we veel dingen, die niet onder een berg ketchup of mayonaise zitten, niet lekker vinden? Het is de slechte ervaring die in ons geheugen zit!

We nemen die arme kleine groene kooltjes maar weer eens als voorbeeld,
“ik lust geen spruitjes”
volgens mij zit deze zin als gen in het menselijk lichaam, met als onderbewuste gedachte, ze smaken vies, de geur hangt door het hele huis en ze komen na twee dagen nog steeds op.

Dit kan dus een slechte ervaring van vroeger zijn en die gedachte blijft onze smaak bepalen.
Na een cursus Mind Fulness, waar we geblinddoekt een rozijntje te proeven kregen, en zo zonder vooroordeel konden genieten van de smaak, geluid en smaak zonder dat je hersenen daar gelijk een herinneringsoordeel over uitzenden, waardoor we gelijk die verbrande, bittere harde rozijnen voor ons zien die 10 jaar geleden een keer in een appeltaart zaten.
De kunst is om Mindfull te eten, de smaak van Nu te beleven, die gewokte jonge spruitjes met een spekje, pepertje in die grassige olijfolie, die beleving is toch veel anders dan die in je geheugen zit.
En als je het “echte” stukje scharrel varken, kip of groente dan te duur vindt, koop dan gewoon een kleinere portie en geniet dan meer, door ieder hapje meer Nu te beleven.

Wat dat heden eten betreft: dat gezeik van de R in de maand met mosselen moet ook maar eens stoppen, de techniek van bewaren en verpakken zijn veel beter dan vroeger, het schijnt dat diepvries groenten veel meer vitamines bevatten dan verse die al een tijdje in het koelbak liggen.

Trouwens! ik vind dat de jeugd toch wel vitamine bewust bezig is, je ziet ze tegenwoordig altijd met een prachtige “zwarte bes” of mooie “Appel” in de hand lopen, hoe gezonder wil je het nog hebben?

Wel nog even een opmerking naar de schepper met zijn toch wel vooruitziende blik, had de mens met drie armen met handen geschapen, dan bleven er tenminste nog twee over om hun werk normaal te blijven doen.

Zo even het bericht doorsturen naar de VZK vanaf mijn I Pad.

Gezonde groet, Corjan

Ps, ik besef me nu dat ik zelfs 2 handen nodig heb op die Schone van Boskoop

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.