Gevulde Lamsbout met Gnocchi

Gevulde
lamsbout met Gnochhi

• 700 gram lamsbout
zonder been
• 3 eieren
• 8 eetlepels paneermeel
• 2 teentjes knoflook fijngehakt
• 1 eetlepel pijnboompitten en 1 eetlepel verse basilicum
fijngehakt
• 1 pot vleesbouillon
• zout en vers gemalen
peper
• olijfolie extra vierge
• geraspte oude kaas
• 1 courgette
• 3
tomaten
• versgekoelde gnocchi
• peper en zout

Verwarm de oven voor
op 180 graden C. Snijd de lamsbout in de lengte tot 2/3 in.
Bestrooi de
lamsbout met zout en peper. Meng de eieren, paneermeel, pijnboompitten, geraspte
kaas naar smaak, basilicum. Vul er de lamsbout mee en steek houten prikkers in
de lamsbout.
Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en braad het kort
aan in een braadpan op hoog vuur.
Leg de lamsbout vervolgens in een
braadslee, voeg 2 deciliter vleesbouillon toe en laat 1,5 uur in de oven gaar
worden.
Snijd de courgette in plakjes en grill deze in een grillpan met wat
peper en zout. Kook vlak voor het serveren de gnocchi gaar, leg het in een
schaal en bestrooi met geraspte oude kaas en zet 5 minuten in de nog hete oven
van 180 graden C. Snijd 3 tomaten in blokjes.
Snijd plakken van de lamsbout
en leg deze op de borden. Besprenkel ze met jus uit de braadslee.
Leg de
gegrillde courgette erbij en strooi de tomatenblokjes er omheen.

Eet
smakelijk

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *