Wim van Dalen

[dropcap]N[/dropcap]a jaren in Kloetinge te zijn opgegroeid, waar ik ook mijn opleiding in Goes heb afgerond op de afdeling consumptieve techniek heb ik in verschillende restaurants in Zeeland en Brabant gewerkt.

Vanaf 1990 tot 2011 werkzaam geweest in Burgh-Haamstede bij Hotel Bom als chef-kok in restaurant “de Regtkamer”. Dit ging in de zomer 2011 failliet zodat ik ergens anders moest gaan solliciteren.

Via een vriend en oud dorpsgenoot kwam ik in contact met Strandpark de Zeeuwse kust in Renesse waar ze een chef-kok zochten voor strandpark café “Dok” hier heb ik gewerkt tot november 2013.
Vanaf April 2014 ben ik al chef kok gaan werken in steakhouse grand cafe ’t Genot in Zierikzee.
Vanaf Februari 2017 werk ik als chef-kok bij Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede waar ik de leiding heb over 8 personen in de keuken.

Ik ben de vicevoorzitter van de Vereniging van Zeeuwse Koks (VZK) en tevens ook de penningmeester.

Natuurlijk houden wij als vereniging ook jaarlijks een wedstrijd waar ik meerdere malen prijzen mee heb gewonnen en zelfs twee keer met de eer mocht strijken door de wisselbeker te winnen.

Tevens ben ik regelmatig te beluisteren bij Omroep Zeeland als radiokok en probeer ik de luisteraars te prikkelen met afwisselende gerechten.

Ik ben één van de medeoprichters van de VZK, dit uit onvrede over de toenmalige NCK welke landelijk opereerde, wij moesten op dat moment een contributie betalen waar 70 % ergens op het landelijke hoofdkantoor bleef hangen en was er dus geen geld om iets te organiseren.Wij hebben toen de VZK opgericht en omdat we geen winst willen hebben komt al het geld ten goede van de leden in de vorm van excursies.

In de loop van de jaren heb ik tientallen excursies georganiseerd voor de vereniging en dat doe ik nog steeds met veel plezier, en zal dat ook in de toekomst blijven proberen

Laat uw antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.